REGULIERE RIJOPLEIDING

De reguliere rijopleiding van Rijcoach Amstelland

 

Je rijopleiding bestaat uit een praktijk- en een theoriegedeelte. Voor informatie over de theorie klik hier.

Praktijkles
Autorijlessen mag je nemen vanaf 16,5 jaar. Voor meer informatie hierover zie 2toDrive.

De autorijlessen worden aangeboden volgens de modernste lesmethoden. Je voortgang wordt elke les besproken en bijgehouden op een persoonlijke vorderingenkaart. Hierdoor is het duidelijk hoe je opleiding vordert en welke onderdelen er nog behandeld moeten worden vóór je examen.

Een rijles duurt tenminste 1 uur. Het beste resultaat behaal je echter met lessen van 1,5 of 2 uur.

Het tijdstip van de lessen wordt in overleg bepaald. Wil je vooraf aan je schooldag lessen? Of zullen we je ophalen vanaf je werk of bij het station? Dat kan allemaal.

Intest
Voordat je begint aan de autorijopleiding kun je een intest doen. Dit is een intakegesprek gecombineerd met een rijles. De intest geeft inzicht in hoeveel tijd en geld je rijopleiding gaat kosten. Deze intest duurt 2 uur.

Na afloop ontvang je een advies over het aantal rijlessen dat je nodig zult hebben. Uiteraard is dit advies een richtlijn die tijdens de opleiding zowel naar boven als naar beneden bijgesteld kan worden.

Tussentijdse toets (TTT)
Op ongeveer driekwart van je rijopleiding is het mogelijk om een tussentijdse toets (TTT) te doen. Deze doe je bij het CBR met een CBR-examinator. Het is een soort proefexamen. Tijdens dit proefexamen word je beoordeeld en krijg je verbeterpunten voor je praktijkexamen. Ook kun je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen verdienen, zodat je die op je examen niet meer hoeft te doen.

Het praktijkexamen
Het praktijkexamen duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier gereserveerd voor een introductie en de toelichting op de uitslag achteraf.